In deze Masterclass komen aan bod:

 • Uiteraard De Essentials: prevalentie, symptomen, risicofactoren, gevolgen – helemaal up-to-date met de laatste (wetenschappelijke) inzichten
 • Voorbereiding is het halve werk! Hoe kan je tijdens de zwangerschapsbegeleiding een balans kunt vinden tussen empowerment en het scheppen van realistische verwachtingen?
 • Communicatie, taal, informed consent en regie zijn sleutelwoorden in de preventie van traumatische bevallingservaringen. Deze cursus leert je alle tips & tricks (óók als je vindt dat je het al heel goed doet!);
 • Screening op PTSS na de bevalling: wanneer, hoe, en bij wie;
 • Welke nazorg en begeleiding kan je als geboortezorgprofessional zelf bieden aan vrouwen na een traumatische bevallingservaring en wanneer verwijs je door naar bijv. een psycholoog of andere GGZ-zorgverlener;
 • Hoe kan je de aanbevelingen uit de nieuwe multidisciplinaire richtlijn ‘Bevallingsgerelateerde PTSS’ naar de praktijk vertalen.

Gynaecoloog dr. Claire Stramrood biedt je tijdens deze masterclass inzicht, praktische informatie, duidelijke voorbeelden en veel ruimte om eigen casuïstiek in te brengen.

Setting: De Masterclass vindt online plaats, maar er is uiteraard voldoende gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen!

Data:
– vrijdag 7 mei 2021 (VOL)
– vrijdag 28 mei 2021
– maandag 13 september 2021

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur

Doelgroep: verloskundigen (i.o), gynaecologen (i.o), (obstetrie-)verpleegkundigen. Andere professionals die met deze problematiek te maken hebben zijn ook van harte welkom (huisartsen, POH-GGZ, psychologen, psychiaters, verpleegkundig specialisten, kraamverzorgenden, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen)

Certificaat: Je ontvangt na afloop een certificaat van deelname

Accreditatie: Wordt aangevraagd bij KNOV en kwaliteitsregister V&V. Bij voldoende aanmeldingen kan ook accreditatie bij andere registers worden aangevraagd.

Inschrijven: Kies “Meer informatie” om een datum te kiezen!

Over de instructeur

Profielfoto

Dr. Claire Stramrood

Gynaecoloog dr. Claire Stramrood is dé expert op het gebied van bevallingsgerelateerde PTSS en trauma, en eigenaar van Beval Beter. Ze was o.a. voorzitter van de landelijke richtlijncommissie 'Bevallingsgerelateerde PTSS' (2019). "Na ruim 10 jaar in de geboortezorg en 15 jaar onderzoek op dit gebied vond ik het méér dan tijd om al mijn kennis en ervaring te bundelen. Ik gun elke vrouw een positieve bevallingservaring."

Bekijk meer cursussen van Dr. Claire Stramrood →

Cursusoverzicht

Je ontvangt een link voor de Masterclass! 06:00:00

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2021 Beval Beter