Geboorteplan


Het Evidence-based Geboorteplan

de BevalKaart

Hoe zorg je dat een Geboorteplan bijdraagt aan een positieve bevallingservaring
in plaats van aan teleurstelling? 

Hoe schrijf je je wensen rondom de bevalling zó op, dat ze thuis én in het ziekenhuis, met je eigen verloskundige én bij een medische bevalling, realistisch zijn? 

Hoe zou een geboorteplan eruit zien waarmee je als zorgverlener gewoon fijn en veilig je werk kunt doen? Maak kennis met hét evidence-based geboorteplan: de BevalKaart

geboorteplan

Als zorgverlener wil je graag meegaan met de wensen en behoeften van de zwangere. Toch is het best lastig werken met een plan vol met “ik wil niet”-’s en onrealistische verwachtingen. 

Het kan ook anders.

Als zwangere wil je voorkomen dat je geboorteplan ineens nutteloos is als het anders loopt dan hoe je had gehoopt of wanneer je medisch wordt.

Dat kan. 

Meer positieve bevallingservaringen

Evidence-based

In alle situaties te gebruiken

Wat cursisten zeggen

Sabine Alamili-de Ridder (verloskundige, Verloskundigenpraktijk De Vaart):
“Door de goed doordachte vraagstellingen in de BevalKaart verkrijgen we nu veéél meer informatie dan voorheen. Te weten komen wat wél helpend is bij de specifieke cliënt en kunnen doorvragen bij angsten/weerstand. We verbeteren hierdoor de kwaliteit van zorg en vergroten de tevredenheid van cliënt, zélfs als de bevalling toch anders loopt dan gehoopt

Deelnemer cursus 20-01-2023 (verloskundige):
“Dit geboorteplan straalt wederzijds respect uit.
Het nodigt uit tot geïnformeerde keuzes, en concreet maken van je wensen.
Daarbij geeft het zorgverleners een inkijkje in de visie van de zwangere op bevallen, wat ze nodig heeft om zich veilig en gehoord te voelen”

Rianne Reyneveld (huisarts i.o, founder Medisch Bevallen):
“Zo fijn om wetenschappelijk onderbouwde informatie over een goed geboorteplan te krijgen. Wat moet er in, wat juist niet, wat is helpend. De achtergrondinformatie helpt enorm om het geboorteplan naar een hoger level te tillen.” 

Chantal Goedhart (kraamverzorgende, cursusleidster Samen Bevallen, eigenaar Krachtig Ouderschap):
“De BevalKaart biedt zoveel meer tools dan het standaard geboorteplan. Daarbij krijgen zorgverleners een duidelijk beeld van wie de barende en de (beval)partner is. Helemaal als ze bij een zorgverlener komen die ze eerder in de zwangerschap nog niet hebben gezien. Vaak hoor ik als terugkoppeling dat zorgverleners laten blijken de cliënt meer serieus te nemen, doordat ze lezen en horen en ervaren dat ze goed voorbereid zijn en over meerdere scenario’s hebben nagedacht. Onlangs heb ik nog een stel mogen begeleiden die bij de eerste baring geen geboorteplan hadden gemaakt omdat ze hier geen meerwaarde in zagen. Toen ik ze kennis liet maken met de BevalKaart, kregen ze een duidelijk beeld van hoe waardevol deze wel kan zijn. Ze gaven aan alleen al door hiermee bezig te zijn, zich te verdiepen, veel zelfverzekerder de bevalling in te gaan. Ik vind het een zeer prettige tool om mee te werken in mijn cursussen!”

Let op!

Ondanks dat ik het fantastisch zou vinden als iedereen de BevalKaart gaat gebruiken, zit er copyright op en zijn er dus voorwaarden verbonden aan het gebruik. 
De 2 belangrijkste dingen: Je mag de BevalKaart niet delen op je socials, eigen website of anderszins online. En je mag hem niet gebruiken of aanpassen zonder bronvermelding. Alle gebruiksvoorwaarden lees je hier. Heb je vragen, neem gerust even contact op.

© 2024 Beval Beter