Partners van Beval Beter


Partners van Beval Beter

Alleen ga je harder,
Samen kom je verder

Niets is fijner dan je dag beginnen met een goede sparringssessie. En dat is wat Claire en ik dan ook regelmatig doen.
De passie die we delen voor het verbeteren van de geboortezorg is eigenlijk altijd onderwerp van gesprek.
Wat Claire met Beval Beter doet is broodnodig. Geboortewerkers hebben meer kennis en tools nodig om traumatische bevallingservaringen te voorkomen.

Ik vind het enorm tof om met Claire samen te werken. We houden elkaar scherp, vullen elkaar aan en verbeteren elkaar waar nodig. Zo bouwen we samen onze bedrijven en hopen we bij te dragen aan meer positieve bevallingservaringen.
Sinds drie jaar verzorgen Claire en ik met veel plezier een nascholing voor GGZ-behandelaars die zich willen bijscholen over de toepassing van EMDR bij bevallingsgerelateerde PTSS en angst. De cursisten waarderen de combinatie psychologie en gynaecologie in ons aanbod.
Niet alleen zij vinden deze samenwerking een meerwaarde hebben, ook ik als GZ-psycholoog ervaar het als een unieke kans om van elkaar te leren. Wat een luxe om deze nascholing met een gynaecoloog te geven die ook psychologische geschoold is. Met onze nascholing willen we dan ook uitdragen dat een goede samenwerking tussen geboorteprofessionals onze cliënten ten goede komt.
We beogen namelijk allemaal hetzelfde; een goede start voor moeder en kind en wanneer een bevalling niet verloopt zoals gehoopt of zelfs een traumatische ervaring is geweest, er goede opvang en behandeling voor deze moeders en hun partners is.
Claire en ik hebben een gezamenlijke missie: het (hoge) percentage negatieve tot traumatische bevallingservaringen van vrouwen terugdringen! Daarom hebben we samen de training “preventie van traumatische bevallingservaringen” ontwikkeld. Een traumatische bevallingservaring blijkt niet zoveel te maken te hebben met hoe je bevalling medisch gezien verlopen is, maar veel meer met het gevoel van controle-verlies, bejegening en (slechte) communicatie met geboortezorgverleners. Als cursusleidster Hypnobirthing nieuwe stijl leer ik zwangeren en hun partner hun wensen aan te geven en de juiste vragen te stellen aan ons geboortezorgverleners om zelf meer die controle te houden. Tijdens onze training aan geboortezorgverleners geven wij tools om soms net iets beter uitleg te kunnen geven of mensen op hun gemak te stellen om zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de bevallingservaring.
De Doula Academie is ervan overtuigd dat kennis van pathologie leidt tot beter begrip van fysiologie. Kennis is kracht. Als een doula klinische taal verstaat kan ze echt functioneren als een brug tussen cliënt en zorgverlener. Ze is olie, nooit zand, in de wielen van de samenwerking.
Sinds 2020 draagt de Doula Academie zorg voor professionalisering van geboorte- en kraamdoula’s binnen Nederland. De samenwerking met Beval Beter is een prachtige aanvulling op de evidence- en practice based kennis die doula’s tegenwoordig moeten hebben. Of dat nou binnen een klinische setting of bij een thuisbaring is. Een traumatische voorgeschiedenis óf het helpen voorkomen van een bevallingstrauma is één van de meest voorkomende redenen dat een doula ingeschakeld wordt.
De online lesmodule die door Claire voor de Doula Academie verzorgd gaat worden is een lang gekoesterde wens van founder Maartje, die nu uitkomt. Doula’s die deze module volgen bij de Doula Academie krijgen eerst online les van Claire en daarna worden zij gedurende één live lesdag verder onderwezen op rouw, trauma en communicatie rondom deze soms lastige onderwerpen. We zijn trots en dankbaar voor deze samenwerking!

Blijf op de hoogte

Meld je aan en blijf op de hoogte van het aanbod van Beval Beter en het laatste nieuws rondom bevallingsgerelateerde PTSS en trauma.

Nieuwsbrief voor zorgverleners

Nieuwsbrief voor (aanstaande) ouders

“Leuke en interessante workshop. Tips waren nadien direct bruikbaar in de praktijk.”
Naima
verloskundige
“Interactief, en laat je heel erg zelf nadenken”
Hetty
psycholoog
“Goede koppeling met de praktijk, de vele voorbeelden maken het heel duidelijk”
Ayse
obstetrie verpleegkundige
“Prettige manier van presenteren waardoor ik steeds geboeid kon blijven luisteren ondanks de grote hoeveelheid informatie”
Simone
gynaecoloog in opleiding
“Rustig, mooie intro's en samenvatting. Tegelijkertijd de chat volgen en daar de vragen uit halen. Heel betrokken!”
Dagvoorzitterschappen SCEM
Zwangerschap en Mental Health’ en ‘Verlies in de Verloskunde’
beide met gemiddelde beoordeling 9,0
“Je had mijn vraag goed begrepen, waarom ik dit gesprek wilde; Respect voor, en ook voor de gelijkwaardigheid tussen ons. Voor mij heeft het gesprek de bevestiging gegeven die ik nodig had, in wat ik dacht over hoe er gehandeld en geluisterd is. Je snapt mijn overwegingen en hebt me handvaten gegeven. Dit gaf me rust en moed om te gaan onderzoeken hoe nu verder. Want ik zou heel graag nog een kindje krijgen, en dat durf ik nu eindelijk weer te overwegen.”
Chantal
moeder van Mila
© 2024 Beval Beter