De buikbaby bij de EMDR behandeling betrekken

dr. Claire Stramrood
  | 
29 mei 2024

“Hoe kan ik de ongeboren baby betrekken bij een EMDR sessie in de zwangerschap?” 🤷🏻‍♀️

Maartje, GZ-psycholoog, stuurde mij deze vraag n.a.v. het filmpje dat ik had opgenomen over de veiligheid van EMDR behandeling in de zwangerschap.
“Fijn dat nu echt is aangetoond dat dit niet schadelijk is, maar ik zou zo graag ook de baby van Sally (mijn cliënt) dan bij de EMDR sessie betrekken. Hoe doe ik dat?”

Wat een mooie vraag! En één die aan bod komt tijdens de nascholing die ik samen met Simone van Leipsig- Beekman geef (dus daar heb ik Maartje gelijk voor uitgenodigd :-)). Ook een vraag die Simone ook nog véél beter kan beantwoorden dan ik, aangezien zij deze behandelingen ook doet!

💡Simone: “Je kunt de moeder vragen om voorafgaand aan de start van de EMDR-sessie contact te maken met haar baby. Ze kan op haar manier haar baby ‘uitleggen’ wat ze vandaag gaat doen. En dat dit nog over iets ouds gaat (of over jouw grote broer of zus) en niet over jou (baby in haar buik). Als de SUD gedaald is, voelt een moeder soms haar baby bewegen; je kan dit moment tussen moeder en baby aangrijpen om de band extra voelbaar te maken of er een cognitieve interweave aan te koppelen.”

Maartje vond het fijne, concrete tips en kon daarmee aan de slag.

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "De buikbaby bij de EMDR behandeling betrekken"

Geef een reactie op dit artikel

© 2024 Beval Beter