Waar mijn PASSIE vandaan komt..

Dr. Claire Stramrood
  | 
15 juli 2021

Mijn eigen ervaring met zwanger zijn en bevallen heeft mijn passie en missie alleen maar versterkt. Waar mijn eerste bevalling eindeloos duurde en gepaard ging met de nodige interventies, werd mijn tweede kind thuis, vlot en in bad geboren. Medisch gezien een wereld van verschil, maar tóch waren ze beide positieve ervaringen, en ben ik nog nooit in mijn leven zo trots geweest. Dat kwam deels door mijn eigen voorbereiding, met een open mindset en realistische verwachtingen, en door de steun van mijn partner. Maar ook cruciaal was de super fijne begeleiding van een vertrouwde collega & vriendin, die er beide keren de hele bevalling bij was. En het feit dat ik door haar en andere zorgverleners werd gehoord en gezien, de tijd kreeg, informatie kreeg en zelf kon (mee)beslissen. Kortom: continuïteit van zorg, een vertrouwd gezicht, informed consent, veiligheid en regie.

Ik gun dat elke barende vrouw

Linked in:

Mijn eigen ervaring met zwanger zijn en bevallen heeft mijn passie en missie alleen maar versterkt. Waar mijn eerste bevalling eindeloos duurde en gepaard ging met de nodige interventies, werd mijn tweede kind thuis, vlot en in bad geboren. Medisch gezien een wereld van verschil, maar tóch waren ze beide positieve ervaringen, en ben ik nog nooit in mijn leven zo trots geweest. Dat kwam deels door mijn eigen voorbereiding, met een open mindset en realistische verwachtingen, en door de steun van mijn partner. Maar ook cruciaal was de super fijne begeleiding van een vertrouwde collega & vriendin, die er beide keren de hele bevalling bij was. En het feit dat ik door haar en andere zorgverleners werd gehoord en gezien, de tijd kreeg, informatie kreeg en zelf kon (mee)beslissen. Kortom: continuïteit van zorg, een vertrouwd gezicht, informed consent, veiligheid en regie.

Ik gun dat elke barende vrouw.

Samen kunnen wij hier als zorgverleners een enorm belangrijke bijdrage aan leveren. Maar ik hoor ook vaak van collega’s “Wat kan ik nog meer doen dan ik al doe? Hoe kan het dat, ondanks alle toewijding en inspanning van mij en mijn collega’s, nog steeds zoveel vrouwen een nare ervaring hebben?” Antwoorden hierop op de website en in de trainingen!

Artikel uit de categorie:
Geen categorie

0 Reacties op "Waar mijn PASSIE vandaan komt.."

Geef een reactie op dit artikel

© 2022 Beval Beter